עד לשינוי בחוק פיצויי פיטורין באוגוסט, שנת 2005, לא הייתה אפשרות לבטל צוואה באמצעות ערעור של בן הזוג של הנפטר, אף שהדבר עומד בניגוד גמור לחופש הבחירה לאפשר ליורש לעשות ככל העולה על רוחו בעניין הירושה. לאור האמור הוחלט להתאים את החקיקה לגבי דיני ירושה ולאפשר עריכת צוואה הדדית. צוואה מעין זו נעשית בדרך כלל על ידי בני הזוג במסמכים משותפים, הנכתבים בו זמנית, ובו מציינים בני הזוג מה הם מבקשים שייעשה ברכושם לאחר שיפרשו מן העולם ומה יימסר לבן הזוג שנותר בחיים. מכוון שהצוואה נכתבת בו זמנית, מקור שמה: צוואה הדדית.
התיקון בחוק פיצויי פיטורין לעניין צוואה הדדית קובע את התנאים לביטול צוואה הדדית, כדלקמן: באם מדובר בבקשת ביטול לאחר מותו של המצווה, נדרש בן הזוג שנותר בחיים לוותר על כל זכויותיו כפי שנמסרו בצוואה עליה ערער, וכן,להשיב את מה שקיבל מה עזבון .
או במקרה ובן הזוג הדורש בביטול הצוואה, פונה בכתב בבקשה זו לבן הזוג השני, ואזי שבית המשפט מבטל את הצוואות של שני בני הזוג.
כתיבת חוזה עבודה במסגרת דיני עבודה באופן כללי מעניקה שקט נפשי, היות והיא מהווה ערך חוקי עליון למימוש בקשותיו של המצווה, לאחר מותו. כתיבת צוואה הדדית, אם כן, מעניקה חוסן לבני הזוג, ושלווה בידיעה כי ימנע אי נעימויות רבות סביב נושא הירושה וחלוקת העזבון בעתיד.
לאור האמור לעיל, ובשל רגישותו וחשיבות של מסמך משפטי מעין זה, מומלץ מאוד להשתמש בשירותיו של עורך דין ירושה ולא לחסוך בעלויות בתחום כתיבת הצוואה ההדדית. באופן כזה מובטח כי הצוואה תהא כתובה באופן המקצועי והחוקי, והנהיר ביותר על מנת לממש את המצווה בה.
מאמר זה אינו מהווה תחליף להתייעצות מקצועית עם עו”ד עבודה